Chung op Rotterdamse Kost

Categories

Afgelopen weekend vond het favoriete, culinaire festival van onze chef Chung weer plaats: Rotterdamse Kost. Chung was uiteraard het hele weekend van de partij en bereidde de heerlijkste gerechten in het Kralingse Bos. Benieuwd wat hij deze editie gekookt heeft? Lees dan gauw verder!

Wat betekent dit culinaire weekend voor jou?
“Veel… heel veel! Naast Rotterdamse Kost, vond ook weer het Kralingse Bos Diner plaats. In totaal 20 chefs bereidden een 5-gangen benefietdiner, waarbij de opbrengst dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation ging. Door zo’n diner kun je mensen laten inzien dat sommige vanzelfsprekende dingen uit ons leven voor anderen een droom zijn. Wij lopen, wandelen, sporten, werken, rijden in een auto… Sommigen van ons mankeren al vanaf hun geboorte iets of moeten leven met het feit dat ze gehandicapt zijn. Het betekent veel voor me dat wij met het benefietdiner iets terug kunnen doen voor de maatschappij.”

Wat was dit jaar zo leuk aan het Kralingse Bos Diner en Rotterdamse Kost?
“Dat wij, en daarmee bedoel ik alle Rotterdamse chefs, maîtres, leraren, leerlingen, de organisatie van Rotterdamse Kost met monteurs en medewerkers van licht, elektra en tentopbouw, twee geweldige avonden hebben mogen meemaken.”

Welke gerechten heb je bereid?
“We maakten een pekingsandwich van brioche met gerookte kip en zoetzuur, waarbij ik een recept van Ed Jansen sr. voor de hoisinsaus gebruikte. Echt een fantastische combinatie! Dat broodje is overigens te proeven bij mijn zeer gewaardeerde collega Guliano op de Meent. Verder hebben we 7,5 liter Tom Kha Kai gemaakt volgens recept van mijn Thaise souschef. Deze bouillon hebben wij gekoppeld aan het gerecht van Patrick ’t Hart van Zeezout en zijn leerling Floris. Omdat ik zelf erg druk was met de organisatie, hebben zij het voorbereidingswerk gedaan en de soep bereid.”

Wat wil je verder nog kwijt over dit culinaire weekend?
Als één van de initiatiefnemers van het Kralingse Bos Diner, wil ik graag nog wat mensen in het zonnetje zetten:

  • Marieke Dekker, bedankt voor het regelen van alles. Zelfs na een hele heftige periode stond je er toen je nodig was.
  • Brendo Festen en Robert Boeve. Zonder jullie geen Rotterdamse Kost en geen Kralingse Bos Diner. Ik kan mij niet herinneren dat iemand zich zo heeft weggecijferd en er niet met de eer vandoor ging.
  • Lesley van Veen en Merijn Sips, bedankt voor het eindeloos vergaderen en jullie lekkere koffie. Zonder jullie kreeg ik sommige chefs waarschijnlijk niet over de streep, haha!
  • Alle chefs die bij ons kookten
  • Ingrid Buikem, die ondanks haar drukke schema toch nog tijd voor ons maakte.
  • André Pausma, die ervoor zorgde dat iedereen op tijd alle gerechten kon uitserveren.
  • Leraren Robert de Lege en Gerard van der Wens. Jullie hebben er een feestje van gemaakt en ervoor gezorgd dat iedereen een andere kijk krijgt op Zadkine, waar jullie onze toekomstige toppers opleiden.
  • Alle leerlingen, bedankt voor diegene die twee dagen hebben gedraaid en nu begrijpen wat het vak horeca nou eigenlijk inhoudt.

Zonder de inbreng van bovenstaande mensen had het diner heel anders gelopen. En zonder hun begeleiding van die geweldige sfeer niet ontstaan. Bedankt allemaal!