Een weekend mee met Chung

Categories

Iedereen die wel eens bij Restaurant Chung heeft gegeten, weet dat onze chef graag bijpassende wijnen bij de gerechten schenkt. Helemaal niet gek dus, dat Chung afgelopen weekend op wijnfestival RYPP te vinden was! Daarnaast kookte hij ook nog op Kookgoot en in zijn eigen restaurant. Wij vroegen Chung alles over zijn drukke weekend!

Waar heb je gekookt dit weekend?
Ik was afgelopen weekend bij RYPP, het allereerste wijnfestival van Rotterdam. Hier staat, in plaats van eten of muziek, wijn centraal. Natuurlijk maakten we onze beste gerechten, maar de wijn was het belangrijkst. Ook waren we bij Kookgoot, waarbij de Rotterdamse Koopgoot werd omgetoverd naar de ultieme plek voor lekkernijen. Twee festivals dus, en daarnaast stond ik ook nog in het restaurant.

Waarom had je zoveel in een weekend gepland?
Op het moment dat ik bevestigde voor RYPP, waren de plannen voor Kookgoot mij nog niet bekend. De reden dat ik beide festivals toezegde, is omdat ik op RYPP samen ging koken met Marnix, die onder andere voor Matroos en het meisje, Suicide Club, Nixy & Lexy heeft gewerkt. Ik ken zijn kwaliteit en stijl. Zijn visie over eten en buitenlandse concepten spreken me ook erg aan. Met hem durfde ik zo’n druk weekend wel aan! Bovendien was het koken tijdens Kookgoot maar 1,5 uur per dag, dat is goed te doen.

Wat sprak je het meest aan van beide festivals?
RYPP bevond zich op een supergave locatie. Op het dak boven de Hofbogen, op steenworpafstand van ons restaurant. Heel handig: komen we pekingeenden te kort, dan konden we direct naar de zaak om ze te halen! We voelden ons heel gevleid om eens op een wijnfestival te staan. Koken in de Koopgoot wilde ik vorig jaar eigenlijk al doen, maar dat kwam niet goed uit omdat ons zoontje toen net geboren was. Dit jaar heb ik daar met Merijn (Café Rotterdam) en Marco (De Harmonie) alvast geoefend voor het Diner in het Kralingse Bos. Voor beide festivals geldt dat we nieuwe vrienden maken, collega’s tegenkomen en er nieuwe samenwerkingen uitvloeien. Het zorgt voor nieuwe, creatieve ideeën over gerechten.

Wat heb je allemaal bereid op RYPP?
Op RYPP maakten we gepocheerde oester met zwarte-bonenmayonaise, karaage met misomayonaise, salade met pekingeend, aspergeloempia’s en een noedelsalade met beef en een jus van druiven, geheel in het wijnthema.

En toen je in de Koopgoot aan de slag was?
De vrijdag op Kookgoot bereidden we kalfswangetjes met een puree van knolselderij, Thaise rode curry en gembersalsa. Zondag maakten we drie bereidingen van de Noordzeekrab: krab tomaat basilicum met schuim van tomaat en gerookte tomatenpoeder, een bisque getrokken van de krabschalen met zoetzure venkel, gebrande en gerookte avocado en natuurlijk krab. Als laatste een afgestoomde dim sum van vlees en gember in een bouillon, met daar bovenop een koude bereiding van krabvlees en haringkuit.

Hoe kijk je terug op dit drukke weekend?
Het was natuurlijk supergaaf! Ik moet alleen oppassen dat ik niet teveel buiten de deur werk. Selectief zijn in wat ik ergens opbouw, zodat ik niet ondertussen ergens anders iets afbreek.

Wil je dat Chung ook op jouw event of (food)festival komt koken? Neem contact met ons op over de vele mogelijkheden!