Chung zwoegt tijdens de marathon

Categories

Alweer voor de zevende keer zet Restaurant Chung zich tijdens de Rotterdamse marathon in voor Stichting DaDa. Vorig jaar werd er meer dan een ton opgehaald, dankzij de vele marathonlopers die zich lieten sponsoren. Of dat enorme bedrag dit jaar is overtroffen? Chung vertelt het je!

Hoe werkt dat sponsoren eigenlijk?
“Stichting DaDa heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen. Zij zijn een samenwerking aangegaan met Run for Value. Zo kunnen marathonlopers zich laten sponsoren door bedrijven. Al het opgehaalde geld gaat naar DaDa.”

Waarom werk je jaarlijks mee aan dit evenement?
“Om iets terug te doen voor de maatschappij. Wij hebben het allemaal zo goed in Nederland en toch wordt er veel geklaagd. Daarom gun ik juist de basis van de toekomst, waaronder de kindjes die een bepaalde handicap hebben, een beter vooruitzicht. Hierdoor verbeteren we de fundering van de Nederlandse maatschappij, zonder al te veel beperkingen.”

Wat was jouw aandeel tijdens deze marathon?
“Alle lopers die meedoen aan DaDa Run for Value vertrekken vanaf ons terras. Vanaf 8:00 uur stond er koffie, thee en wat lekkers klaar. Ook werd daar de openingstoespraak gehouden. Rond 14:30 uur start de borrel en worden de renners verwelkomd. Dan stroomt het terras vol en zorgen wij voor heerlijke hapjes en andere lekkernijen.”

Wanneer loop jij een keer mee?
“Ik was best sportief. Tegenwoordig heb ik er helaas geen tijd meer voor. Mijn werktijden zijn zo anders, sinds ik een eigen restaurant heb en een kindje van een jaar.”

Hoe is het evenement dit jaar verlopen?
“Het verliep allemaal weer soepel, we organiseren het ook al voor de zevende keer natuurlijk. De hele week waren de weersvoorspellingen niet zo best en gisteren was het toch supermooi weer. Zoals de founder van dit event altijd tegen me zegt: je krijgt wat je verdient. Verder was er genoeg eten en genoeg drank: dat is altijd goed. Helaas was ik zelf ziek en ben ik tussendoor even naar huis gegaan. Daarom wil ik de organisatie en het team extra bedanken, ze hebben het ondanks mijn afwezigheid heel goed opgepakt!”

Ten slotte: de vraag waar we allemaal het antwoord op willen weten. Wat is er dit jaar opgehaald?
“We hebben dit jaar €110.100,- opgehaald, daar ben ik heel blij mee! Vorig jaar was het
€101.000,-, ook al een enorm bedrag. Elk jaar halen we meer geld op dan het vorige jaar.
Het wordt toch elke keer weer overtroffen, heel knap!”

Wil jij volgend jaar ook de marathon lopen voor Stichting DaDa en erna borrelen bij Restaurant Chung? Houd www.run4value.nl in de gaten!