Chung kookt waar jij wil

Categories

Naast heerlijke gerechten bereiden in zijn eigen restaurant, kruipt Chung ook graag achter het fornuis bij mensen thuis, op (culinaire) festivals of misschien wel op jouw event! Maar wat houdt dat koken op locatie nou eigenlijk in? Wij vroegen het onze chef zelf!

Wat is koken op locatie?
“Op locatie koken betekent dat je elke keer weer voor nieuwe verrassingen komt te staan. Bijzondere locaties, inspirerende plekken en soms ook vreemde plaatsen. Dat kan bij mensen thuis zijn, maar ook op bijvoorbeeld een foodfestival of een besloten event. Ik vind het leuk om het culinaire bij mensen thuis te brengen. Soms kook ik op locatie met andere chefs, waardoor er een nieuwe vriendschap ontstaat en daar weer samenwerkingen uit voortkomen.”

Wat zijn de mogelijkheden?
“Dat ligt helemaal aan het budget en de wensen van de gasten of de organisatie. We hebben eerder voor heel grote groepen de heerlijkste maaltijden bereid, maar ook op festivals in het bijzijn van andere chefs gekookt. Het belangrijkste is de voorkeur van de gasten zelf. Eigenlijk is alles mogelijk. Denk aan een walking diner voor grote groepen, een gezellige borrel met Aziatische amuses, een intiem diner bij mensen thuis… Aan de hand van alle wensen, bedenken wij lekkere gerechten die we vervolgens natuurlijk op locatie bereiden.”

Welk evenement is je het meest bijgebleven?
“Dat zijn er twee! We hebben een keer gekookt in de Fenixloods. Dat is zo’n bijzondere locatie. We hadden er toen ook helemaal niet op gerekend dat er veel animo zou zijn voor onze Pekingeend en dimsum. Er stonden zoveel andere goede chefs om ons heen! Toch ontstond er een rij, en die werd steeds langer en langer. De bezoekers bleken benieuwd naar wat wij maakten. Mensen vroegen constant waar ons ‘gewone’ restaurant was, omdat ze ons nog helemaal niet kenden. Het andere evenement dat me erg is bijgebleven, is het culinaire en culturele festival RotterdamseKost. Dat was op een buitenterrein, waar we twee dagen met 18 verschillende chefs kookten. Alle chefkoks hebben andere achtergronden en verschillende kooktechnieken, maar toch heerst er geen concurrentie en is het altijd weer een heel leuk weekend.”

Welke wensen heb je nog op het gebied van koken op locatie?
“Normaal gesproken improviseren we veel tijdens koken op locatie en werken we met de keuken die aanwezig is. Wanneer er genoeg ruimte en budget is, vind ik het heel leuk om meer verschillende technieken te gebruiken. Dan kan ik bijvoorbeeld een volwaardige oven, stoompan of Big Green Egg huren. Zo wordt de kwaliteit van koken op locatie nog beter en krijg je dezelfde resultaten als in het restaurant!”

Wil jij ook dat Chung een keer bij jou komt koken? Neem contact met ons op!