Chung blikt terug en kijkt vooruit

Categories

2017 is aangebroken, en dat betekent dat wij weer aan de slag gaan met allerlei nieuwe en culinaire plannen. We kijken terug op een fantastisch 2016 vol mooie momenten. Onze chef Chung vertelt over zijn hoogtepunten van het afgelopen jaar en wat hij allemaal in petto heeft voor 2017.

Wat was jouw leukste moment van 2016?
“RotterdamseKost was één van de meest leuke momenten van afgelopen jaar. Samen met Marco Somer van restaurant De Harmonie heb ik 18 chefs bij elkaar gekregen om te gaan koken voor Stichting Dada. Al deze chefs betekenen stuk voor stuk wat voor de Rotterdamse horeca en gastronomie. Het was mooi om dit samen mee te maken.”

Waar ben je het meest trots op?
“Mijn personeel, vrienden en uiteraard mijn vrouw die ook nog eens een mooi kindje op de aardbol heeft gezet. Wat vooral centraal stond, was dat ik vader werd. Ik ben er trots op dat diegenen waarbij ik de zaak op dat moment heb achtergelaten, ervoor hebben gezorgd dat dat de gasten niets tekortkwamen in service of kwaliteit van het eten.”

Wat verwacht je van het komende jaar?
“Ik verwacht een exponentiële groei op alle gebieden. We gaan voor meer omzet en winst en we gaan zorgen voor een nog hoger culinair niveau. Afgelopen jaar waren we niet meer opgenomen in de restaurantgids Lekker top 500. Mijn eerste doel is om ons weer terug te knokken in die top 500. Ik heb vijf jaar lang dag en nacht keihard gewerkt en nu is het de tijd om het restaurant en onze keuken naar een hoger niveau te tillen. Dat gaan we onder andere doen door bijvoorbeeld met meerdere kooktechnieken samen te werken.”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Ik kijk ernaar uit om meer nieuwe gerechten uit te proberen, zodat gasten steeds weer worden verrast. Dat is soms best spannend, want vinden mensen het wel lekker om een saus van hagedisvis te eten? Ook heb ik zin om meer met collega’s te brainstormen over gerechten en elkaars receptuur te uitwisselen.”

Welke plannen heb je in petto voor 2017?
“Ik ga ideeën opdoen in het buitenland. Zo ga ik in februari naar Hong Kong om de nieuwste voedseltrend te bekijken. Daar ga ik mijn eigen twist aangeven, zodat ik dit ook in Restaurant Chung kan introduceren. Wellicht zelfs in een pop-upconcept. We denken erover om van de bovenverdieping in een soort pop-uprestaurant te veranderen, waarbij we de setting steeds naar wens kunnen veranderen. Ook zijn we bezig met het concept Chung on Tour, waarbij ik ga koken op locatie. Dat blijft leuk en is altijd weer een verrassing.”

Restaurant Chung wenst iedereen een gelukkig en smaakvol nieuwjaar. We hopen jullie allemaal snel weer te mogen begroeten in ons restaurant of op locatie!