Chung op locatie: RotterdamseKost & Rozentuin diner

Categories

Elk jaar is er één festival waar wij ontzettend naar uitkijken: RotterdamseKost. Afgelopen weekend was het weer zo ver en bereidden we, samen met allerlei andere chefkoks, de heerlijkste maaltijden in het Rotterdamse Museumpark. Daarnaast was onze chef Chung deze editie nauw betrokken bij de organisatie van een exclusief onderdeel van dit culinaire en culturele festival: het Rozentuin 5-gangen diner.

Samen met Marco Somer van De Harmonie nam hij het initiatief om dit evenement op te zetten, waarvan de opbrengst naar Stichting DaDa gaat. Ze bundelden hun krachten en belden rond om 20 koks te zoeken die mee wilden koken voor dit goede doel. Het diner vond vrijdag en zaterdag plaats op een unieke, verborgen plek: de prachtige tuin achter het Boijmans van Beuningen Museum. Alle chefs kookten samen een uurtje om vervolgens één van de vijf gangen te serveren. Chung en Marco gingen voor vis en schotelden de bezoekers een smakelijke, gerookte heek voor.

Daarnaast waren verschillende van deze chefkoks ook aanwezig op het vier dagen durende RotterdamseKost: volgens ons dé plek om een heleboel lekkers te proeven onder het genot van Rotterdamse muziek, musea en kunst. Dit festival staat elk jaar weer garant voor een fantastisch weekend. Als chefs onderling kunnen we het goed met elkaar vinden en er is geen concurrentie. Gewoon een lang weekend lekker met z’n allen koken.

Naast onze chef, waren ook diverse medewerkers van Restaurant Chung aanwezig om te koken op het festival en tijdens het Rozentuin diner. Deze editie werden ook de leerlingen van het Zadkine ingeschakeld om mee te helpen in de bediening. Zo brachten we het bedrijfsleven samen met opleiding. Iets wat we heel belangrijk vinden: zij zijn ten slotte de toekomst van de horeca!

RotterdamseKost, bedankt voor dit gave weekend! Wij houden van koken op locatie. Het zorgt altijd voor verrassingen en is elke keer anders. Wil je dat we ook een keer op jouw festival of zelfs gewoon bij je thuis komen koken? Neem contact met ons op!